Strange Problem

The place for programming-related topics.
Post Reply
User avatar
Mex
Captain
Posts:129
Joined:24 Sep 2009, 19:47
Strange Problem

Post by Mex » 20 Jun 2011, 10:42

Hi Timo!

i have s stange problem with your controls in one VISTA machine.
VISTA updates are all done, IE9 aso.
Manifest files are all ok, because everything works on other computers.

Problem;
Control texts are not displayed - instead controlnames are displayed
Also password textfield shows charaters not "dots".


Any ideas?

BR;
Meelis
Attachments
sshot3.jpg
(51.33KiB)Not downloaded yet

User avatar
TiKu
Administrator
Administrator
Posts:832
Joined:28 Sep 2004, 21:10
Location:Unterföhring
Contact:

Re: Strange Problem

Post by TiKu » 20 Jun 2011, 20:32

Does this happen in a compiled program that previously (or on another machine) did work correctly? Does it happen in the VB6 IDE?

It's indeed a very weird problem.

I'll setup a virtual machine with Windows Vista.
Crunching for Fab36_Folding-Division at Folding@Home. Join Fab36/Fab30! - Folding@Home and BOINC
Boycott DRM! Boycott HDCP!

User avatar
Mex
Captain
Posts:129
Joined:24 Sep 2009, 19:47

Re: Strange Problem

Post by Mex » 21 Jun 2011, 06:34

Yes compiled program.
All other machines are working normally (XP,Vista,Windows 7).
Only this one machine has this problem and i can't figure out what is causing this(i see this first time)

User avatar
TiKu
Administrator
Administrator
Posts:832
Joined:28 Sep 2004, 21:10
Location:Unterföhring
Contact:

Re: Strange Problem

Post by TiKu » 21 Jun 2011, 07:12

Which versions of my controls do you use?
Crunching for Fab36_Folding-Division at Folding@Home. Join Fab36/Fab30! - Folding@Home and BOINC
Boycott DRM! Boycott HDCP!

User avatar
Mex
Captain
Posts:129
Joined:24 Sep 2009, 19:47

Re: Strange Problem

Post by Mex » 21 Jun 2011, 07:17

All latest versions

User avatar
Mex
Captain
Posts:129
Joined:24 Sep 2009, 19:47

Re: Strange Problem

Post by Mex » 21 Jun 2011, 07:43

Ok problem solved!

It was some kind of "user or security" problem.
If i created new user everything worked OK.


Thnx;
Meelis

User avatar
TiKu
Administrator
Administrator
Posts:832
Joined:28 Sep 2004, 21:10
Location:Unterföhring
Contact:

Re: Strange Problem

Post by TiKu » 21 Jun 2011, 08:29

Wow, this must be the strangest possible result of a broken/misconfigured Windows user account. It would imply that loading the control properties from the binary stream, that is part of the program file, fails due to user rights while all the other COM calls that take place when loading the control are successful.
Could the program file be damaged by any chance?

Anyway, I'm glad you solved it.
Crunching for Fab36_Folding-Division at Folding@Home. Join Fab36/Fab30! - Folding@Home and BOINC
Boycott DRM! Boycott HDCP!

Post Reply